Wij zijn Samen Arnhem in 2019

 

Het jaar is nog maar twee weken aan de gang. En er gebeuren zoveel mooie “Wij zijn Samen Arnhem dingen”.  Soms lijkt het alsof mensen en organisaties vanzelf tegelijk op elkaars pad komen. De verbindingen die gemaakt zijn  dragen bij. Net als het toeval dat je soms een handje kunt helpen.

“Wij geloven dat alles begint moet ontmoeting. Met elkaar ontmoeten. Met ontmoetingen regelen van mensen die elkaar anders niet tegen komen . Wij hebben onze eigen lijntjes en onze eigen netwerken en als we die verbinden dan kon dat wel eens sterker zijn dan welk stenen instituut dan ook”. 

De woorden uit ons Manifest Jeugd zijn niet alleen woorden, ze zijn ook werkelijkheid. Deze eerste weken van 2019 zijn de weken van JeugdWijk Raad Malburgen en haar debatten, van Wijk.Lab dat deze in samenwerkingsverband organiseert, van de jongeren van AM Support en Empowering Nisa die hun stem laten horen. En waar we meer van gaan horen let maar op!

De weken van de gemeente die bezig is met de JeugdRaad op Stedelijk Niveau, de schoolbesturen met de kinderraden . Het zijn de weken dat we RuimteKoers ontdekken en RuimteKoers ons. Wij zijn de Stad en wij zijn samen Arnhem. Het Festival krijgt vorm, we gaan aan de logo;s en de flyers en er is een workshop Spoken Word in de maak.

Voordeur en Achterdeur samen. We doen elk dat wat nodig is en het werkt. Er is beweging. Mooie initiatieven vinden elkaar. Mensen leren elkaar kennen.

Het zijn de weken van Hicham en Yosser en Sikko en Bouchra en Stephanie en Vincent en Maud en Melvin en Kaylee en………………

En we zien elkaar sowieso allemaal weer op de volgende Raadsleden Bijeenkomst op 19 februari. Omdat Wij Samen Arnhem zijn.